понедельник, 1 декабря 2014 г.

Районна науково-практична конференція «Художньо-естетичне виховання як засіб формування особистості школяра»



Важливу мету всієї системи виховання я бачив у тому, щоб школа навчила людину жити у світі прекрасного, щоб людина не могла жити без краси, щоб краса світу творила красу в ній самій... Краса – могутній засіб виховання чутливості душі... Краса - це яскраве світло, що освічує світ… Без емоційно-естетичного струменя неможливий повноцінний розумовий розвиток дитини... Краса й жива думка так само органічно поєднані, як сонце і квіти.
 В. О. Сухомлинський.



28 жовтня на базі Гуляйпільського колегіуму «Лідер» відбулася науково-практична конференція вчителів художньо-естетичного циклу, трудового навчання «Художньо-естетичне виховання як засіб формування особистості школяра».
Зі словами вітання до учасників звернулася завідуюча районним методичним кабінетом Ольхова Л. І., вона подякувала освітянам за результативну роботу та побажала нових здобутків. 
У ході конференції освітяни навчальних закладів району (Клименко В. М., учитель художньої культури Гуляйпільської ЗОШ № 2, Фомінова А. М., учитель образотворчого мистецтва Гуляйпільської ЗОШ № 1, Лапіна Т. М., заступник директора з науково-методичної роботи,  Доннік Г. М., учитель трудового навчання Гуляйпільського колегіуму «Лідер», Крупій І. І., учитель музичного мистецтва Полтавського НВК) поділилися досвідом роботи з теми, розглянули шляхи підвищення ефективності уроків художньо-естетичного циклу та трудового навчання, позакласних заходів та системи художньо-естетичного виховання для забезпечення цілісного розвитку особистості учнів.
Цікавою та корисною інформацією поділилися з присутніми практичні психологи Гуляйпільських ЗОШ № 1 - Юдковська В. В. та СЗОШ – Сіріньок С. В. У своїх виступах вони зосередилися на психолого-педагогічних аспектах естетичної освіти та розповіли про вплив мистецтва на особистість. Сіріньок С.В. презентувала арт-терапевтичні технології, запропонувала присутнім інформаційні буклети.
Учителі ознайомилися з виставкою робіт колегіантів, на якій були представлені різноманітні техніки виконання, виготовлені на уроках образотворчого мистецтва та трудового навчання під супроводом учителів  Криворучко Е. В., Степаненко С. В., Доннік Г. М. та Трояна А. О.
Анотований список літератури та виставку методичних посібників підготувала бібліотекар Гуляйпільської СЗОШ Порохнява Г. М.
Вчителі мали змогу обговорити ключові питання навчання та виховання засобами мистецтва. Спілкування з колегами має значний потенціал щодо професійного вдосконалення та стимулювання самоосвітньої діяльності освітян.
За підсумками роботи було прийняо ухвалу, що містить практичні рекомендації для всіх категорій учасників навчально-виховного процесу, перед якими, безпосередньо, стоїть задача естетичного розвитку особистості школяра.




Комментариев нет:

Отправить комментарий